Po przerwie na studia i pilną naukę przyszedł czas na gotowanie.
składniki.
jajka 3 szt.
cukier 1 szkl.
margaryna 25 dkg.
kleik ryżowy 20 dkg.
Jajka, cukier i margarynę zagniatamy. Następnie wsypujemy kleik w proszku. Mieszamy i z powstałej masy formujemy ciateczka w dowolne kształty. Ciasteczka układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i wkładamy do nagrznego pieekarnika. Pieczemy do momentu uzyskania złotawego odcienia.
Samo zrobienie ciasta na ciasteczka to góra 10 min. Przepis jest wybitnie łatwy i szybki. Same cisteczka, czego niekoniecznie możnaby sie spodziewać są przepyszne ! Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku maślane łakocie. U mnie w domu zebrały same dobre recenzje i będzie tak na pewno, wszędzie tam gdzie pojawią się na stole. Polecam z całych sił !
Pozdrawiam fanów !
z wiórkami kokosowymi i ukształtowane na małe kuleczki smakują jak sklepowe kokosanki! Polecam! :))
OdpowiedzUsuńC.
nie wiem co to są kokosanki ... : < ale obczaje !
OdpowiedzUsuńS. : **
kupię Ci kiedyś :*
OdpowiedzUsuńps. fajny ślimak :D
C.
Zapamiętam !
OdpowiedzUsuńps. to Matiego wena : D
S. :*